Hejtman Grolich: Konečně normální rozpočet

23.11.2022 13:29 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k rozpočtu Jihomoravského kraje.

Hejtman Grolich: Konečně normální rozpočet
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

KONEČNĚ NORMÁLNÍ ROZPOČET

Poslední dva roky totiž fakt normální nebyly. Covid, tornádo, energetická krize, válka na Ukrajině, inflace. Jasně se spoustou problémů se budeme prát i dál, ale prostě už víme, co můžeme čekat.  A protože jsme všechno v minulých letech neprojedli, tak teď můžeme využít rezervy.  Představím pět věcí, které jsou podle mě fakt důležité:

  • Vyrovnáváme pozici neziskovek a příspěvkových organizací v sociálních službách. Je naší povinností postarat se o ty, kteří se o sebe sami postarat nemohou a tuhle práci ve velké míře dělají právě neziskovky. Pečují o naše babičky a dědečky, lidi s postižením a podobně. A my jim příští rok dáváme neziskovkám celkem 180 milionů korun, to je o 56 milionů víc, než letos.
  • Pořád držíme finance, aby se naše krajina připravila na klimatickou změnu a boj proti suchu.
  • A zase ty silnice. Dáváme do nich, co se dá a příští rok to bude 420 milionů. Z toho je část na spolufinancování projektů z evropských peněz, takže reálně do jihomoravských silnic půjde ještě víc.
  • Přes energetickou krizi se celkové investice navýší o více než 160 milionů korun. Celkem 2,26 miliardy.
  • A poslední je důležitá věc, se kterou přišel kolega Jiří Nantl: Přidáváme 8 milionů korun pro metodiky prevence a preventisty šikany a patologického chování na školách. V dnešní době je to důležitá práce a pokud se má dělat, tak se musí zaplatit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice