Hejtman Grolich: Na dočasný azyl školáků z Hrušek v Tvrdonicích přispěje kraj

18.09.2021 16:27 | Tisková zpráva

Hrušecké děti, jejichž základní školu poničilo červnové tornádo, našly svůj dočasný azyl v blízkých Tvrdonicích. Kraj na zprovoznění náhradních prostor pošle Tvrdonicím jeden milion korun. Dotaci projednala krajská rada a doporučila ji schválit zastupitelům.

Hejtman Grolich: Na dočasný azyl školáků z Hrušek v Tvrdonicích přispěje kraj
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

Kraj přispěje jak na již provedené stavební úpravy objektu „Staré školy“ v Tvrdonicích, tak na dovybavení moderními školními pomůckami. Náhradní prostory budou dětem z Hrušek sloužit po dobu přibližně šesti měsíců. Užívá je 5 tříd prvního stupně, což je přibližně 90 dětí.

„Kraj zaplatí jak výdaje na stavební úpravy, které bylo nutné provést, tak například na pořízení školních interaktivních tabulí. Stejně tak uhradí související výdaje, kterými je například úprava dopravního značení před školou s ohledem na zvýšený pohyb dětí,“ vysvětluje hejtman Jan Grolich.

Z neinvestiční části dotace (600 tisíc korun) tak budou hrazeny výdaje spojené s uvedením objektu Stará škola Tvrdonice do provozu – slaboproudá elektrotechnika, vodoinstalační materiál, elektroinstalace, osvětlení, výmalba, zednické práce, nátěry, dveře, parapety, komplexní úklid, zámečnické práce, vybavení nábytkem a zařízením a podobně. Částka 400 tisíc je určena na výdaje investiční (pořízení interaktivních tabulí).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.