Hejtman Grolich: Nová servisní organizace bude pomáhat všem krajským nemocnicím

22.11.2023 13:09 | Tisková zpráva

Společnost Thermal Pasohlávky se mění na Jihomoravskou zdravotní, a.s. Kromě změny názvu jí přibudou i nové úkoly, a stává se tak servisní organizací pro krajem zřizované nemocnice. Odhlasovali to radní na své schůzi 22. listopadu 2023.

Hejtman Grolich: Nová servisní organizace bude pomáhat všem krajským nemocnicím
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

"Jde nám o to, abychom byli schopni krajské zdravotnictví řídit jako jeden celek. Nová servisní organizace má za cíl sjednotit postupy v nemocnicích zřizovaných krajem, abychom mohli zajistit kvalitní a dostupnou péči i v jiných částech kraje, než je Brno, kde fungují silné fakultní nemocnice,“ uvádí hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Jihomoravská zdravotní, a.s. vzniká transformací stávající společnosti Thermal Pasohlávky. „Vyhodnotili jsme, že než zakládat novou společnost, bude lepší využít zdravotnickou společnost, která už existuje, a kromě přípravy provozu a chodu Sanatoria Pasohlávky rozšířit její úkoly, aby mohla fungovat jako servisní organizace pro naše nemocnice," vysvětluje vznik Jihomoravské zdravotní náměstek hejtmana Jan Zámečník.

„Stojíme před zlomovým bodem v řízení krajských nemocnic. Servisní organizace bude řešit například kybernetiku, paliativní péči nebo společné nákupy," doplňuje dále radní pro zdravotnictví Karel Podzimek.

Změny stanov společnosti musí potvrdit zastupitelstvo 14. prosince 2023.

Anketa

Líbily se vám letošní oslavy 17. listopadu?

3%
86%
hlasovalo: 15477 lidí

Do čela společnosti navrhne vedení kraje dosavadního ředitele Nemocnice Znojmo Martina Pavlíka. Potvrdit ho musí krajská rada po schválení změny stanov.

Martin Pavlík absolvoval Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně a následně dosáhl atestace II. stupně v oboru anesteziologie a intenzivní péče. V letech 2014–2019 působil jako ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (více ZDE). Od roku 2019 vede znojemskou nemocnici, která je největším krajským zdravotnickým zařízením.

„Vážím si důvěry pana hejtmana a krajských radních, se kterou se na mne obrátili ve věci pro jihomoravské zdravotnictví tak zásadní. Transformací společnosti Thermal Pasohlávky vznikne zastřešující organizace servisní povahy pro veškeré nemocnice zřizované Jihomoravským krajem. Oceňuji trvalou snahu vedení kraje zabývat se zdravotnictvím systémově a koncepčně,“ uzavírá Martin Pavlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…