Hejtman Grolich: V Hodoníně vznikne unikátní digitální venkovní učebna

07.11.2022 21:24

Hydrometeorologickou stanici, zelenou stěnu se solární závlahou, projektor napojený na externí kamery a spoustu dalších nejmodernějších vychytávek nabídne digitální venkovní učebna, která vyroste při Základní škole U Červených domků v Hodoníně.

Hejtman Grolich: V Hodoníně vznikne unikátní digitální venkovní učebna
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Dotaci na tento pilotní projekt schválilo na svém čtvrtečním (3. listopadu 2022) zasedání jihomoravské zastupitelstvo. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33147 lidí

Smart venkovní učebna bude unikátní už svým technickým řešením: s variabilní plochou pro výuku, zasunovacím pódiem a posuvnými zástěnami, díky kterým půjdou prostory přizpůsobit různému využití i počasí. „Bude velmi moderní, interaktivní a zároveň udržitelná. Měla by fungovat jako takový show room, kam se můžou jezdit inspirovat i další školy. Děti budou praxí poznávat, jak je důležitá ekologie a výuka bude venku mnohem zábavnější,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Kraj na výstavbu a vybavení učebny přispěje půl milionu korun. „Půjde o dřevěnou konstrukci o rozměrech 10 x 6,5 metru, která bude kvalitně vybavená: třeba multidotykovou interaktivní tabulí s aplikacemi, wi-fi připojením, infračerveným vytápěním, ale zároveň nabídne i propojení s přírodou, třeba jedlou zahradu nebo hnízdící budky pro ptáky s kamerami,“ vyjmenoval náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí Lukáš Dubec.

Nová učebna podle ředitele základní školy Antonína Slezáka výrazně pomůže. „Naši školu loni zasáhlo tornádo a venku nám zničilo všechny prvky pro výuku v přírodě. Máme 550 žáků, 25 tříd a budeme rádi, když nám v letních dnech, kdy je ve třídách horko, poskytne příjemné útočiště. Chceme se v ní zaměřovat na přírodovědu, děti tam budou moct třeba pozorovat ptáčky,“ prohlásil ředitel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

17:04 Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.