Hejtman Hašek: Abyste se z kteréhokoliv zásahu vrátili v pořádku...

16.10.2015 17:00 | Zprávy

Řešení mimořádných situací, překonávání překážek, rychlejší a bezpečnější zásahy a využití i pro integrovaný záchranný systém. Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek předal v pátek 16. října 2015 jihomoravským policistům nové zásahové auto, které pro zásahovou jednotku pořídil Jihomoravský kraj za 4,3 milionu korun.

Hejtman Hašek: Abyste se z kteréhokoliv zásahu vrátili v pořádku...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Jsem rád, že dnes mohu jménem Jihomoravského kraje předat tento dar. Policie, hasiči a další složky IZS s Jihomoravským krajem spolupracují dlouhodobě a já si této spolupráce velmi vážím. Především Vám chci popřát, abyste se z kteréhokoliv zásahu vrátili v pořádku. Vím, že jste nasazováni v nebezpečných situacích, na které jste také cvičeni. Chceme, abyste byli co nejlépe vybaveni,“ řekl policistům při předání vozidla hejtman Michal Hašek. Uvedené speciální zásahové auto je třetím podobným v republice, kterým disponuje policie (po Praze a Ostravě).

„Toto vozidlo pro zásahovou jednotku vytváří další možnosti pro řešení mimořádných situací při jejím nasazení. Do budoucna bude i pomocníkem v případě potřeby pro integrovaný záchranný systém. Vozidlo má celou řadu možností, zejména se dostane do vyšších pater, umožní tak rychlejší a bezpečnější zásah. Umožňuje také vytahování imobilních vyprošťovaných osob. Děkuji za podporu Jihomoravského kraje, které si nesmírně vážím,“ řekl krajský policejní ředitel Leoš Tržil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD) Neobjektivní předvolební debata významně pomohla SPOLU

9:25 Vích (SPD) Neobjektivní předvolební debata významně pomohla SPOLU

Formát poslední a nejdůležitější debaty před volbami do Evropského parlamentu na veřejnoprávní telev…