Hejtman Hašek: Co dělá Matěj Hollan, je nemístné. Neví, že Čechoslováky vraždila Hitlerova říše?

28.09.2015 5:30

Hejtman Jihomoravského kraje reaguje na prohlášení Matěje Hollana ze Žít Brno:

Hejtman Hašek: Co dělá Matěj Hollan, je nemístné. Neví, že Čechoslováky vraždila Hitlerova říše?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Jde o reakci na tento Hollanův text.
 
Omluva M. Hollana je před státním svátkem ČR 28. září poměrně symbolická. M.Hollan by měl vzít konečně na vědomí, že je náměstkem primátora Brna v České republice, byť má evidentně názorově blízko k sudetoněmeckému landsmanšaftu.
 
Československo v roce 1938 a 1939 nejdříve rozbilo a poté obsadilo Německo, nikoliv naopak. Statisíce Čechoslováků,včetně Židů a Romů, pak vraždila a zavírala do koncentráku Hitlerova Třetí říše,nikoliv Benešova exilová vláda či náš domácí a zahraniční odboj.
 
Odsun Němců je poválečnou realitou reagující na předchozí roky německé okupace a tyranie, schválenou (i dodatečně) Spojenci.
 
Matěj Hollan může vymyslet tisíce líbivých slov, ale historii nezmění. A chlubit se teď pamětní deskou pro židovské oběti holocaustu po jednostranném "smiřování" se sudetskými Němci v Brně mi přijde značně nemístné.
 
Doporučuji historii nechat historikům, jak to ostatně učiní Jihomoravský kraj projektem 1938-1948 - Deset let,které otřásly jižní Moravou a střední Evropou, politická reprezentace se má věnovat budoucnosti, na kraji tak činíme,včetně finiše vyjednávání o přímém leteckém spojení Brno-Mnichov
 
Doporučuji městu Brno a náměstkovi primátora Matěji Hollanovi, odpovidajícímu za městské zdravotnictvi,sociálni věci a kulturu, podobnou cestu.
 
 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…