Hejtman Hašek: Kraje zásadně nesouhlasí se zvyšováním ceny vody

16.08.2016 17:52

Asociace krajů ČR je zásadně proti zvyšování ceny pitné vody pro občany, které v podobě zvýšení poplatků za odběr podzemní vody připravil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).

Hejtman Hašek: Kraje zásadně nesouhlasí se zvyšováním ceny vody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

"Nepříjemný dárek pro občany v podobě zvýšení ceny vody, který  připravilo Ministerstvo životního prostředí pod vedením pana ministra Brabce, odmítají kraje stejně jako města a obce. Nesouhlasíme se zvýšením poplatků za odběr podzemní vody, spojeném alibisticky s bojem proti suchu. Zdroje na boj proti suchu vidíme spíše v příjmech resortních státních podniků a firem, jako například Lesy České republiky, které by podle nás ročně mohly uvolnit na strategicky boj se suchem v resortu ministerstva zemědělství několik miliard korun.

Dalším zdrojem by mělo být důsledné čerpání fondů Evropské unie. Není přece možné alokované peníze pro Českou republiku vracet do Bruselu a místo toho je vytahovat z kapes daňových poplatníků a rodinných rozpočtů v platbách za odběr pitné vody. Ti si to totiž již řádně zaplatili ve svých daních. Navrhujeme proto, aby ministr životního prostředí Richard Brabec stáhl svůj návrh zpět a diskutoval o této problematice se všemi klíčovými aktéry. V tom se shodujeme se Svazem měst a obcí i s premiérem Bohuslavem Sobotkou," říká předseda Rady Asociace krajů ČR Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…