Hejtman Hašek: Na letišti v Brně - Tuřanech vznikne nová hasičská stanice

28.08.2015 12:38

Až 80 milionů korun je připraven Jihomoravský kraj investovat do stavby stanice hasičské záchranné služby v objektu mezinárodního veřejného letiště Brno – Tuřany.

Hejtman Hašek: Na letišti v Brně - Tuřanech vznikne nová hasičská stanice
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Krajská rada 27. srpna projednala odůvodnění významné veřejné zakázky na stavební práce a doporučila krajskému zastupitelstvu schválit závazek financování této akce  z rozpočtu Jihomoravského kraje na roky 2016 i 2017 vždy do výše 40 milionů korun. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 58,6 milionu korun bez DPH.

„Výstavbou nové hasičské stanice Jihomoravský kraj startuje série projektů k posílení bezpečnosti brněnského letiště,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

V roce 2002, kdy areál převzala společnost Letiště Brno, zde bylo odbaveno na 157 tisíc cestujících. Postupem času vyrostl tento počet téměř na čtyřnásobek, rekordním byl zatím rok 2011 s téměř 558 tisíci odbavenými lidmi.  Letiště je od roku 2004 v majetku Jihomoravského kraje. Rostoucí zájem o letiště také přinesl potřebu nového odbavovacího terminálu otevřeného v září 2006, který získal prestižní titul Stavba roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…