Hejtman Hašek: Poklonili jsme se s ministryní Valachovou památce dvou mladých lidí

21.08.2016 12:30

Hejtman Hašek a ministryně Valachová uctili památku obětí srpnových událostí

Hejtman Hašek: Poklonili jsme se s ministryní Valachovou památce dvou mladých lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Památku obětí srpnových událostí let 1968 a 1969 uctili účastníci nedělního (21. srpna 2016) ranního pietního aktu v centru Brna.

„Poklonili jsme se společně s ministryní školství Kateřinou Valachovou památce dvou mladých lidí zavražděných komunistickým bezpečnostním aparátem 21.srpna 1969, kdy si připomínali smutné výročí okupace Československa armádami Varšavské smlouvy 21.srpna 1968. Položili jsme květiny u památeční desky Danuše Muzikářové na Moravském náměstí a Stanislava Valehracha na ulici Orlí. Jejich nevinná oběť, stejně jako dalších mrtvých československých občanů, jen podtrhuje tragické datum 21.srpna 1968 i 1969,“ uvedl hejtman Hašek.

Srpnové protestní akce v roce 1969 se staly největším spontánním projevem odporu československé veřejnosti proti komunistickému režimu před listopadem 1989. V Brně při nich zahynuli dva lidé a osm bylo postřeleno – většinou členy Sboru národní bezpečnosti nebo Lidových milicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…