Hejtman Hašek: Svolal jsem poradu kvůli dopravě. Modřické mosty se otevřou počátkem listopadu

23.10.2015 14:56

K tématu kolapsu dopravy v okolí Olympie svolal hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek v pátek ráno mimořádnou poradu s náměstkem hejtmana pro dopravu Zdeňkem Pavlíkem, ředitelkou Krajského úřadu Věrou Vojáčkovou, ředitelem Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Janem Zouharem a vedoucím odboru rozvoje dopravy krajského úřadu Rostislavem Snovickým.

Hejtman Hašek: Svolal jsem poradu kvůli dopravě. Modřické mosty se otevřou počátkem listopadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

"Nechal jsem se podrobně informovat o situaci v okolí Olympie a výhledu na nejbližší týden. Jihomoravský kraj v této lokalitě opravuje od loňska havarijní stav mostů, bohužel nemáme pravomoc koordinovat akce ŘSD na D2 a R52, pouze nám jejich akce oznamují. Na tento víkend je stanoven mimořádný režim spočívající v převedení dopravy z Olympie směrem do Brna na komunikaci II\152 kolem Modřic a na R52 (Vídeňská)," uvedl hejtman Michal Hašek.

O opatřeních Policie České republiky bude ještě dnes hejtman jednat s ředitelem Leošem Tržilem.

"Byl jsem dnes ředitelem krajské Správy a údržby silnic ujištěn, že roční investiční akce Jihomoravského kraje "Modřice - mosty" bude dokončena a provoz zahájen dle harmonogramu 2. listopadu 2015," doplnil hejtman.

V pondělí 26. 10. 2015 se ve 13 hodin uskuteční komentovaná prohlídka přímo u Olympie u modřických mostů. Zveřejníme kompletní informace o průběhu akce a komunikaci Jihomoravského kraje s ŘSD, PČR a dalšími subjekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…