Hejtman Hašek: V každém kraji vznikne Evropský dům, pomůže s dotacemi

06.03.2015 17:03

Vyjádření na tiskové konferenci po jednání s ministryní Karlou Šlechtovou v rámci akce Asociace krajů ČR dne 6. března 2015, představení vize Evropských domů v každém kraji:

Hejtman Hašek: V každém kraji vznikne Evropský dům, pomůže s dotacemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání Rady Asociace krajů ČR s ministryní pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou o problematice fondů Evropské unie na pražském magistrátu za účasti primátorky Adriany Krnáčové

Dnešní jednání mělo za cíl připravit si společné stanovisko pro jednání hejtmanů s vládou, které se bude konat příští měsíc. Čerpání evropských fondů bude jedním z klíčových témat tohoto jednání. Pro vládu ČR, samotné MMR a pochopitelně i pro kraje ČR je to nepochybně priorita.

Regionální operační programy v minulém programovém období patřili k nejlépe čerpajícím, na rozdíl od centrálních operačních programů.

Regionální operační programy, a to je suchá statistika, a nikoliv konstatování hejtmanů, patřily k nejlépe čerpajícím strukturám ve starém plánovacím období a my chceme, aby regiony patřily k tahounům čerpání evropských fondů i v letech 2014 až 2020.

Kraje jsou připraveny podpořit projekt Evropských domů. Evropský dům má být jedno místo v každém ze 14 krajů, ve kterém budou sedět zástupci všech resortů, které mají dnes dělat implementaci evropských fondů v tom území. Hlavní myšlenkou je výrazně zjednodušit žadatelům o eurodotace přístup k informacím i odborníkům z jednotlivých ministerstev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Asociace krajů ČR

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu