Hejtman Hašek: Zajímám se hlavně o průběh oprav

14.07.2015 18:33

Kontroly pokračují. Hejtman se podíval na opravované silnice a mosty

Hejtman Hašek: Zajímám se hlavně o průběh oprav
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Silnice z Dubňan na Hodonín, z Dubňan na Svatobořice-Mistřín, nově budovaný most u Milotic a Ladné a silnice ve Starovičkách. Hejtman Michal Hašek pokračuje v kontrolách krajských investic. A to za doprovodu zástupců Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje a tentokrát krajského radního Jiřího Jandy a zastupitele Václava Nováka.

„V úterý jsem se zaměřil na stavby na Hodonínsku, konkrétně v okolí Dubňan, kde se konají dvě významné investice, a na třetí se chystáme. Byl jsem se také podívat u Milotic, kde bude stát nový most směrem na Kyjov. Zajímám se hlavně o průběh oprav, jestli se dodržuje harmonogram, jak se komunikuje s obcemi. Jsem přesvědčený, že nejen Jihomoravský kraj, ale i ostatní kraje zvládnou letos čerpat peníze ze SFDI. Budu intenzivně jednat s vládou o penězích na příští rok,“ uvedl po návštěvě hejtman Michal Hašek.

Práce na obou stavbách mají být dokončeny počátkem srpna

Úsek z Dubňan na Hodonín měří 3269 metrů a dochází k sanaci trhlin. Celková hodnota opravy je téměř 14 milionů korun. Úsek z Dubňan na Svatobořice-Mistřín je dlouhý 5213 metrů a firma opravuje trhliny a dochází k sanaci krajů za více než 22 milionů korun. Práce na obou stavbách mají být dokončené na začátku srpna. Nový most u Milotic bude průjezdný nejspíše už půlce října, jeho oprava vyjde na 5,8 milionu korun.

Hejtman Hašek se pak také podíval do Ladné, kde se opravuje most přes hlavní železniční koridor za více než 58 milionů korun. Nakonec se přesvědčil i o opravě silnice ve Starovičkách, kterou na vlastní náklady provede zhotovitel stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …