Hejtman Hašek jednal s Českým červeným křížem o pomoci syrským uprchlíkům na cestě do Německa

03.09.2015 21:25

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se ve čtvrtek odpoledne sešel s Ivanou Holáskovou, koordinátorkou Panelu nestátních neziskových organizací, který je součástí jihomoravského integrovaného záchranného systému.

Hejtman Hašek jednal s Českým červeným křížem o pomoci syrským uprchlíkům na cestě do Německa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

"Jednali jsme o pomoci Českého červeného kříže a dalších humanitárních organizací syrským běžencům propouštěným v ČR na základě podmínek oznámených Cizineckou policií k další cestě do Německa. Základem je předběžná celorepubliková dohoda ministerstva vnitra a Českého červeného kříže, který na jižní Moravě po našem jednání posílí dle potřeby rozhodnutím hejtmana aktivovaný Panel nestátních neziskových organizací,“ uvedl Michal Hašek.

Jak doplnil, v praxi půjde o to, že syrští utečenci budou na dohodnutých místech po propuštění ze zařízení Ministerstva vnitra ČR či Policie ČR předáni zástupcům Českého červeného kříže (Panelu NNO JMK), kteří jim nabídnou humanitární pomoc v podobě potravinových a hygienických balíčků, případně jim obstarají jízdenku do Německa.

„Český červený kříž a Panel nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje bude fungovat na bázi proškolených dobrovolníků. O podrobnostech budu s Českých červeným křížem a neziskovkami z Panelu nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje dále jednat během večera,“ sdělil hejtman Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.