Hejtman Havel: Všechny projekty je třeba předfinancovat z vlastních prostředků

10.08.2016 15:44

Modernější učebny nebo bezbariérový přístup už brzy nabídnou krajské školy svým žákům. Školy připravily celkem 16 projektů, na které by chtěly čerpat evropské finance z IROP, ale také z národního dotačního titulu ministerstva zemědělství. Celkové náklady dosáhnou 185, 4 milionu korun.

Hejtman Havel: Všechny projekty je třeba předfinancovat z vlastních prostředků
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Karlovarského kraje JUDr. Martin Havel (ČSSD)

"Mezi největší projekty patří rekonstrukce budovy Integrované střední školy Cheb v Komenského ulici 29, kde by mělo vzniknout Centrum technického a přírodovědného vzdělávání za asi 51 milion korun. Modernizací by také měla projít budova obchodní akademie v Karlových Varech ve Šmeralově ulici, díky tomu by studenti měli získat kvalitní odborné učebny. Náklady budou podobné, okolo 51 milionu korun,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel. Střední škola živnostenská v Sokolově plánuje pořízení výukových strojů do dílen pro budoucí truhláře, lepší vybavení pro výuku chce mít Gymnázium Aš.

Na uskutečnění projektů mohou školy získat 85 procent financí z Evropské unie, 5 procent by mělo jít ze státního rozpočtu a 10 procent z vlastních zdrojů žadatele. „Všechny projekty je třeba předfinancovat z vlastních prostředků, proto kraj, pokud to schválí krajské zastupitelstvo, poskytne školám peníze na přípravu akcí v celkovém objemu 7, 7 milionu korun,“ doplnil hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…