Hejtman Holiš: Vzhledem k výskytu nové mutace musíme být maximálně obezřetní

31.12.2021 7:33 | Tisková zpráva

Na včerejším jednání Krizového štábu Zlínského kraje potvrdila krajská hygienická stanice výskyt nové mutace koronaviru zvané omikron. V kraji je nový typ onemocnění aktuálně potvrzen u 21 osob.

Hejtman Holiš: Vzhledem k výskytu nové mutace musíme být maximálně obezřetní
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Zlínský hejtman Radim Holiš

„Počty nakažených na standardních lůžkách v nemocnicích přes Vánoce klesly, což je optimistické, neradostný je ovšem stálý tlak na jednotky intenzivní péče, kde zátěž klesá jen pozvolna. Vzhledem k výskytu nové mutace omikron musíme být maximálně obezřetní. Situaci může zklidnit pouze větší proočkovanost populace, ke které neustále vyzýváme," uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Počty nově prokázaných případů nákazy v kraji se v pracovní dny nyní pohybují kolem 400. V Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně je aktuálně hospitalizovaných s covid 90 pacientů, v Uherskohradišťské nemocnici 55, v Kroměřížské nemocnici 36, ve Vsetínské nemocnici 31 a v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí 33 osob.

Po ukončení nouzového stavu platí na území České republiky mimořádná a ochranná opatření Ministerstva zdravotnictví. Jejich podrobné znění je uvedeno ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě