Hejtman Kuba: Chceme pendlerům usnadnit situaci

28.01.2021 19:28

Jihočeský kraj chce usnadnit situaci pendlerům. Ti se nově musejí při cestě do Rakouska povinně testovat na koronavirus. Opatření je platné od pondělka 1. února.

Hejtman Kuba: Chceme pendlerům usnadnit situaci
Foto: repro Facebook
Popisek: Lídr kandidátky ODS v krajských volbách v Jihočeském kraji Martin Kuba

Kraj proto pro pendlery zřídil na neděli 31. ledna testovací kapacity ve většině jihočeských nemocnic tak, aby měli už během pondělka k dispozici potvrzení o negativním výsledku antigenního testu. Potvrdil to hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

„Chceme jihočeským pendlerům situaci usnadnit alespoň v prvním týdnu usnadnit. Nemáme bohužel v této chvíli kapacity, abychom zřídili testovací místa na hranici. Otevřeme tedy testovací kapacity ve většině jihočeských nemocnic na nedělní odpoledne a podvečer tak, aby se ti, co pojedou v pondělí ráno za prací do Rakouska, mohli nechat otestovat a nemuseli stát ve čtyři ráno na hranici,“ uvedl hejtman Kuba a požádal všechny Jihočechy, aby nedělní termíny ponechali k dispozici právě pendlerům. „Na rakouské straně pak bude řada míst, kde je možno testy provést bezplatně provést,“ dodal hejtman.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

Odkazy na testovací místa na rakouské straně:

Dolní Rakousko
Antigenní test nabízí zdarma 120 testovacích stanic, jejich přehled dle jednotlivých okresů s otevírací dobou naleznete ZDE
Přihlásit se na konkrétní termín je možné ZDE. Test mohou absolvovat osoby, které mají v Dolním Rakousku hlavní nebo vedlejší pobyt nebo zde pracují.
Bližší informace ZDE

Horní Rakousko
Antigenní test zdarma nabízejí testovací stanice, jejichž přehled naleznete ZDE
Na konkrétní termín se můžete přihlásit přes webovou stránku ZDE. Test mohou absolvovat osoby, které mají v Horním Rakousku hlavní nebo vedlejší pobyt nebo v této spolkové zemi pracují či studují. Bližší informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…