Hejtman Kuba představil společný projekt světových parametrů

08.06.2023 8:19 | Tisková zpráva

Národní sportovní hala pro míčové sporty světových parametrů vyroste do konce roku 2028 před hlavním vchodem do českobudějovického výstaviště. Jihočeský kraj spustí v příštích týdnech mezinárodní architektonickou soutěž, ze které vzejde konkrétní podoba haly a celého prostoru.

Hejtman Kuba představil společný projekt světových parametrů
Foto: Hana Brožková
Popisek: Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje

Velkolepý projekt představil hejtman Martin Kuba a primátorka Českých Budějovic Dagmar Škodová Parmová společně s premiérem Petrem Fialou a ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou v rámci návštěvy vlády v Jihočeském kraji.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29696 lidí

„Tenhle krok je zakončením delších vyjednávání a já jsem rád, že se mi podařilo konečně propojit stát, kraj a město a začít připravovat projekt, který má celokrajský význam. Klíčová je skutečnost, že pokud Jihočeský kraj s městem připraví projekt haly, tak na základě domluvy s vládou nám dá Ministerstvo zemědělství k dispozici pozemek před vchodem do výstaviště, což je obrovská výhoda. V Budějovicích tak zůstane zachovaná stávající sportovní hala a zároveň vyroste nová, moderní, která bude moct být využita pro sport, hlavně volejbal. A to nejen na reprezentační a mezinárodní zápasy, ale díky strategickému umístění také na výstavy a kongresové akce,“ uvedl hejtman Martin Kuba a dodal, že rozsah a význam projektu zasahuje celý region, nikoli jen město České Budějovice. Proto se hlavní role v jeho přípravě ujal kraj.

Hejtman Kuba dále vyzdvihl důležitost dohody s Výstavištěm České Budějovice, které začne připravovat projekt proměny hlavního vchodu směrem z Husovy třídy tak, aby tady v úrovni vchodu vyrostl parkovací dům. „Společně s městem budeme navíc pracovat na otevření výstaviště směrem k řece. Tam by mohl třeba vyrůst hotel, protože zásadní překážkou k pořádání velkých mezinárodních kongresů je nedostatek ubytovací kapacity. Výstaviště má už navíc zájemce ze soukromého sektoru,“ dodal hejtman, podle něhož se tak využije obrovský potenciál celého areálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu