Hejtman Netolický: Areály ve Slatině kontroluje policie. Nebezpečí nehrozí

14.02.2015 17:31

V obci Slatina u Vysokého Mýta probíhá v areálu bývalého zemědělského družstva kontrola uložené munice. Kontrola má za cíl zjistit množství, stav munice a její zabezpečení. K celé situaci se uskutečnilo jednání na půdě Ministerstva vnitra České republiky. V této záležitosti také jedná hejtman Pardubického kraje Martin Netolický s krajským ředitelem Policie ČR Janem Švejdarem a starosty okolních obcí, které leží v blízkosti kontrolovaných areálů.

Hejtman Netolický: Areály ve Slatině kontroluje policie. Nebezpečí nehrozí
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje

„Vzhledem k tomu, že situace je pod kontrolou, nebylo prozatím nutné svolat Bezpečnostní radu Pardubického kraje. Momentálně policie kontroluje areál bývalého zemědělského družstva a v pondělí bude zahájena integrovaná kontrola. Celý areál je v současné době nepřetržitě střežen příslušníky policie. Pokud se potvrdí výskyt munice v objektech, které neodpovídají právním předpisům, budu osobně preferovat co nejrychlejší vyklizení celého areálu a převoz munice do některého z muničních skladů. Vzhledem k připravenosti skladu v Květné se nabízí právě tento muniční sklad,“ uvedl Martin Netolický. „Zároveň bych rád vyzval všechny své kolegy, aby se zabývali detailně situací v civilních muničních skladech na jejich území. Obdobná překvapení mohou být bohužel v celé České republice,“ dodal Martin Netolický.

Areál, ve kterém mají sídlo dvě společnosti, je předmětem kontroly dle zákona o střelných zbraních a střelivu. Ani jedna ze společností neoznámila Krajskému úřadu Pardubického kraje svoji činnost, a nepředložila tak návrh na zařazení ani protokol o zařazení či nezařazení objektu nebo skupiny objektů dle zákona o prevenci závažných havárií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…