Hejtman Netolický: Projekt moravskotřebovské nemocnice nabírá obrátky

02.09.2018 20:58

Pardubický kraj připravuje výstavbu nemocnice následné péče v Moravské Třebové.

Hejtman Netolický: Projekt moravskotřebovské nemocnice nabírá obrátky
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Krátké zamyšlení hejtmana Netolického.

Na posledním jednání Rady Pardubického kraje bylo schváleno další upřesnění. To zohledňuje ztížené podmínky, které vyplývají z hydrogeologických průzkumů a navíc se zvýší komfort budoucích pacientů i personálu.

„Daný projekt je pro nás velmi důležitý, a proto dbáme na precizní plánování. Nově schválená částka na vybudování nemocnice a její vybavení je 200 milionů korun bez DPH. Mimo jiné zohledňuje ztížené podmínky, které vyplývají z hydrogeologického průzkumu. Objekt bude nutno založit na pilotách a dále bude například nutné odvádět dešťovou vodu do kanalizace. V ceně je navíc zahrnuto vybavení nemocnice,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Posílení rozpočtu se příznivě dotkne pacientů i personálu. „Díky komfortnějšímu uspořádání vnitřních prostor dojde k efektivnějšímu provozování zdravotní péče. Například devadesát lůžek LDN bude umístěno na jednom patře. Další pozitivní zprávou je, že nově u nemocnice přibydou parkovací místa,“ sdělil Ladislav Valtr, radní odpovědný za zdravotnictví.

„V současné době je předpoklad dokončení projektové dokumentace v srpnu 2019. Stavbu bychom chtěli dokončit v polovině roku 2021. Stejně jako u dalších projektů Pardubického kraje je součástí hodnotícího kritéria na dodavatele stavby doba dokončení,“ sdělil Roman Línek, námětek hejtmana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…