Hejtman Netolický: První úsek D35 by měl být hotov ještě letos

20.05.2021 18:49

Hejtman Martin Netolický jednal s ředitelem pardubické správy Ředitelství silnic a dálnic Bohumilem Vebrem. Tématem byl postup stavby dálnice D35, plánování odpočívek u Starého Města nedaleko Moravské Třebové či opravy silnic prvních tříd v regionu.

Hejtman Netolický: První úsek D35 by měl být hotov ještě letos
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Stavba dálnice D35 v prvním úseku z Opatovic nad Labem do Časů postupuje velmi dobře, což je patrné jen pouhým okem a v tuto chvíli Ředitelství silnic a dálnic předpokládá, že by tento úsek mohl být otevřen ještě na konci tohoto roku,“ řekl hejtman Martin Netolický, který se zajímal také o navazující úseky v okolí Vysokého Mýta, Litomyšle a dál na Moravu. „Velkou výzvou pro ŘSD a dodavatele bude tunel Homole v okolí Vraclavi na úseku Ostrov – Vysoké Mýto, který by mohl být jako samostatná stavba zahájen již v příštím roce, nejpozději pak v roce 2023,“ řekl hejtman.

Dálniční odpočívka u Moravské Třebové

V souvislosti s dalšími úseky se řeší vybudování dálniční odpočívky nedaleko Starého Města u Moravské Třebové. „Velká obousměrná odpočívka je plánována u Dolní Rovně na Pardubicku. Ředitelství silnic a dálnic má rozpracovanou studii na rozmístění odpočívek a jsou dané parametry, v jakých mají být odpočívky umisťované. Pokusíme se jednat s ředitelem ŘSD o možnosti, jak vyjít maximálně vstříc obcím, kterým se stávající rozměry, umístění a parametry nelíbí,“ sdělil hejtman Netolický.

Obchvat Svitav

Důležitou stavbou pro kraj je také obchvat Svitav, kde v tuto chvíli probíhá výběrové řízení na zhotovitele. Hejtman toto téma projednával na základě podnětu starosty Hradce nad Svitavou ohledně komunikace procházející obcí. „V tuto chvíli předpokládáme, že bychom majoritní část objízdných tras řešili po provizorních komunikacích tak, abychom minimálně využívali silnici procházející obcí. V případě, že bude komunikace využita a poškozena, tak ji samozřejmě opravíme,“ řekl ředitel pardubické správy ŘSD Bohumil Vebr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.