Hejtman Netolický: Sociální demokracie musí znovu a lépe

09.10.2021 21:29

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům voleb.

Hejtman Netolický: Sociální demokracie musí znovu a lépe
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Volby byly o pojetí demokracie, ne o ideologii. ANO prohrálo, sociální demokracie musí znovu a lépe. 

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí

Opět jsem ve schizofrenní situaci. Sociální demokracie není poprvé od revoluce v Poslanecké sněmovně. Z toho mi veselo není. Na druhou stranu moc děkuji občanům České republiky za vysokou volební účast a hlavně za to, že rozhodli o pojetí demokracie. Oligarcha s množstvím skandálů a jeho hnutí KONČÍ ve vládě. Jestli se jednání budou vléct a někdo se bude ještě snažit výsledek voleb přetlačit, to bude trvat jen dny, možná týdny. Občané naší země rozhodli, a to musí být svaté každému politikovi. Pro mě osobně byla v těchto volbách ideologie až na druhém místě. Jsem rád, že naše země zůstává demokratickou parlamentní republikou a lidé dali už jasně najevo, že jim vadí a obtěžují je osobní problémy předsedy vlády, jeho obrovský střet zájmů, arogance, neschopnost vést demokratickou diskusi, přitom jen urážet a ponižovat ostatní. Tato éra určitě končí a jsem za to moc rád. Pojetí demokracie, které celý život zastávám, zvítězilo. To je pro mě hlavní poselství těchto voleb.

A co sociální demokracie? Nese daň za to, že byla pouze "béčkem" hnutí ANO ve vládě. Poslední šance vládu opustit byla před rokem v době rušení superhrubé mzdy. Evidentně ten pravolevý střet uvnitř vlády voliči nezaznamenali, nepochopili a upřímně se tomu ani nedivím. Nechápal jsem jej také. Sociální demokracie musí nyní projít zásadní obrodou a soustředit se na komunální volby v příštím roce. Musí být svolán mimořádný sjezd, který by se měl sejít nejpozději do konce roku. Zůstávám regionálním politikem, ostatně tam vidím svoje místo už docela dlouho. Projekt 3PK - Pro prosperující Pardubický kraj je úspěšný a pokračuji v jeho budování s rozumnými lidmi.

Děkuji všem lidem, kteří hlasovali pro HODNOTOVÉ POJETÍ DEMOKRACIE! Jsem na to pyšný, protože jsem měl v minulosti pocit, že takových lidí v naší zemi ubývá. Naštěstí tomu tak není!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce