Hejtman Netolický: Soustředíme se na představování méně známých destinací tuzemským cestovatelům

16.03.2021 22:48

Podpora cestovního ruchu v době koronavirové byla hlavním tématem jednání hejtmana Martina Netolického s ředitelem agentury CzechTourism Janem Hergetem. Hovořili o záměru prezentovat méně známé destinace pro domácí turistiku, ale také o plánovaných kampaních jako Světové Česko či spolupráci s Českou televizí.

Hejtman Netolický: Soustředíme se na představování méně známých destinací tuzemským cestovatelům
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Současná situace je pro cestovní ruch více než nepříznivá. Věřím, že letní měsíce přinesou určitá uvolnění, ale i nová pravidla. Pomoci by tomu mohly i technické inovace jako například, IATA travel pass, pokud by jej uznala většina států,“ uvedl Jan Herget ředitel agentury CzechTourism a dodal: „Cestovní ruch v Česku bude letos ale především o domácích turistech. Ti by mohli stejně jako tomu bylo vloni v létě nastartovat sezónu a pomoci podnikatelům v cestovním ruchu přežít. Stěžejní platformou agentury CzechTourism na podporu domácího cestovního ruchu zůstává portál Kudy z nudy, ke kterému se podle vývoje epidemiologické situace přidá i marketingová kampaň Světové Česko. Současně budeme spouštět i kampaně na sousedních trzích včetně Nizozemí a Maďarska, abychom přilákali zahraniční turisty hned, jak to situace umožní,“ doplnil.

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí

Podle hejtmana je v tuto chvíli nastavena velmi dobrá spolupráce mezi agenturou CzechTourism a Destinační společností Východní Čechy. „CzechTourism centrálně domlouvá reklamní prostor a jednotlivé kraje si určují témata, která je v daný moment vhodné komunikovat. Vzhledem k tomu, že letošní rok nelze očekávat masivní příliv zahraničních turistů, soustředíme se především představování méně známých destinací tuzemským cestovatelům. Velmi dobrá spolupráce je nastavena s Českou televizí, kde jsme v minulém roce prezentovali například tvrz Bouda či Kladruby nad Labem. V letošním roce bude vysílán pořad s Evou Samkovou a Tomášem Krausem a budeme se podílet na přípravě dalších se zaměřením například na agroturistiku, lázeňství či tradice a řemesla,“ sdělil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Ten se s Janem Hergetem domluvil také na jednání s vedením Letiště Praha a možné propagaci kraje v prostorách letiště. „Jednou z variant by bylo například lákat na památky UNESCO v Litomyšli a Kladrubech nad Labem,“ doplnil hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…