Hejtman Novák: Snad noví lékaři zmírní nepříznivý věkový trend, který může v budoucnu ohrozit zajištění péče

12.07.2016 5:26

Prvních 48 lékařů promovalo na Lékařské fakultě (LF) Ostravské univerzity. Moravskoslezský kraj s fakultou spolupracuje od počátku jejího vzniku.

Hejtman Novák: Snad noví lékaři zmírní nepříznivý věkový trend, který může v budoucnu ohrozit zajištění péče
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Podpořil 30 tisíci korunami VI. ročník Studentské vědecké konference, přispívá také na stipendia pro studenty 5. a 6. ročníku. Díky spolupráci krajských nemocnic a LF získávají zaměstnanci krajských nemocnic, především všeobecné sestry a zdravotničtí asistenti, další vzdělání potřebné k jejich práci. LF pomáhá kraji také se zpracováním analýz aktuálního stavu zdravotní péče v MSK.

„Všem historicky prvním „ostravským“ lékařům bych chtěl pogratulovat a popřát jim hodně zdaru v jejich další profesní cestě. Doufám, že co nejvíce z nich zůstane v našem regionu a v krajských nemocnicích, do jejichž vybavení a modernizace neustále investujeme," říká Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Podle statistických údajů je téměř 55 procentům praktických lékařů v republice nad 55 let, což platí i pro Moravskoslezský kraj. Tato věková struktura může v budoucnu přinést problém v zajištění primární péče. „Snad noví lékaři, kteří vystudovali a vystudují v Ostravě, tento nepříznivý trend zmírní a shledají, že Moravskoslezský region je dobrým místem pro práci i život,“ dodává hejtman Miroslav Novák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…