Hejtman Okleštěk: Do oprav silnic ročně investujeme v kraji více než miliardu korun

22.07.2020 14:32

Stařechovice mají novou bezpečnější cestu.

Hejtman Okleštěk: Do oprav silnic ročně investujeme v kraji více než miliardu korun
Foto: Archiv L. Okleštěk
Popisek: Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk

Po novém už cestují řidiči, kteří projíždí obcí Stařechovice na Prostějovsku. V pondělí 13. července tu skončila tři čtvrtě roku trvající rekonstrukce téměř 1200 metrů dlouhého úseku dvou silnic III. třídy. Celkové náklady přesáhly 33 miliónů korun, většinu jich hradil Olomoucký kraj.

„Do oprav silnic ročně investujeme více než miliardu korun. Mám radost z každého kousku, který se podaří zrekonstruovat, protože díky tomu mohou obyvatelé kraje pohodlněji a bezpečněji cestovat za prací, k lékaři nebo za zábavou,“ uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Obě komunikace byly poškozené během budování splaškové kanalizace v obci. Cesty získaly nové podloží i povrch, došlo také k úpravě jejich výškového profilu.

„Celý průtah má nový asfaltobetonový povrch s odvodňovacím proužkem. Nové je i dopravní značení a z důvodu větší bezpečnosti byla méně přehledná místa osazena třemi dopravními zrcadly,“ popisuje Jan Zahradníček, náměstek hejtmana pro oblast dopravy.

Opravy silnice navíc využily Stařechovice k obnově hlavního vodovodního řadu. Tyto práce přišly na více než sedm miliónů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…