Hejtman Okleštěk: Nová dohoda o zajištění dopravy obsahuje ustanovení o modernizaci i přísné sankce

05.05.2019 22:08

Dvanáct nových vlaků posílí drážní dopravu v regionu. Hejtmanství si dodávku moderních vlakových jednotek zakotvilo do ujednání s Českými drahami, které je budou provozovat. Smlouvu s národním dopravcem podepsal krajský úřad na začátku května.

Hejtman Okleštěk: Nová dohoda o zajištění dopravy obsahuje ustanovení o modernizaci i přísné sankce
Foto: Archiv LO
Popisek: Ladislav Okleštěk

„Nová dohoda o zajištění vlakové dopravy na Hané a Jesenicku obsahuje nejen ustanovení o modernizaci vozového parku, ale například i přísné sankce za zpoždění vlaků,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Smlouva s ČD bude platit do roku 2029. Hejtmanství si přitom může diktovat rozsah vlakových spojů, jejich návaznost i nárůst kvality přepravy.

„Dvanáct nových vlakových jednotek bude velkým kvalitativním skokem. Půjde o moderní dieselové stroje, které budou obsluhovat lokální neelektrifikované tratě,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Do zajištění dopravní obslužnosti investuje Olomoucký kraj velké finanční prostředky. Každý rok ze svého rozpočtu uvolní 500 miliónů korun. Dalších 225 miliónů přispívá stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…