Hejtman Okleštěk: Současné slevy pro studenty i důchodce jsou stále v platnosti

29.10.2019 6:28

Střídáte při cestě Olomouckým krajem různé prostředky veřejné hromadné dopravy a už vás nebaví kupovat si na každý spoj samostatný lístek? V rámci Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (IDSOK) budete mít příští rok možnost zakoupit si jízdenku, kterou půjde použít na vlak, autobus i MHD. Cestující tak výrazně ušetří.

Hejtman Okleštěk: Současné slevy pro studenty i důchodce jsou stále v platnosti
Foto: anoprostejov.cz
Popisek: Ladislav Okleštěk, ANO

„Lidé budou mít na výběr v drážní dopravě – buď si koupí jízdenku IDSOK a kromě vlaku využijí i jiné dopravní prostředky, nebo si pořídí běžný lístek v tarifu dopravce ČD a z nádraží do dalšího cíle půjdou třeba pěšky nebo pojedou taxíkem,“ uvedl Jan Zahradníček, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Také příští rok zůstanou v platnosti slevové programy Českých drah, a to včetně populárních IN Karet. „Kdo nebude chtít využít výhod jednotného lístku, bude moci po kraji cestovat úplně stejně jako letos,“ dodal Zahradníček.

Například cestující, který pojede z Prostějova do olomoucké fakultní nemocnice, bude moci na jeden jízdní doklad IDSOKu cestovat do krajského města vlakem, pak přesednout na tramvaj nebo MHD, dojet k lékaři a na cestu zpět může využít například autobus. Ušetří tak čas i peníze kupováním lístků na každý spoj zvlášť.

„Důležité je připomenout, že současné slevy pro studenty i důchodce jsou stále v platnosti – na tom se nic nemění,“ zdůraznil Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Jízdenky na IDSOK si budou moci cestující zakoupit na stejných místech, jako je tomu dnes. Koordinátor krajské dopravy navíc od nového roku vydá mobilní aplikaci, aby si lidé mohli lístky nakupovat také z mobilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice