Hejtman Petera: Podáme žalobu na vyklizení bývalého vojenského výcvikového prostoru Milovice Mladá

13.08.2016 10:59

Středočeský kraj se chce dohodnout o náhradě za pronájem území a zároveň podá žalobu na vyklizení bývalého vojenského výcvikového prostoru Milovice Mladá.

Hejtman Petera: Podáme žalobu na vyklizení bývalého vojenského výcvikového prostoru Milovice Mladá
Foto: Redakce
Popisek: Ing. Miloš Petera, ČSSD, hejtman, předseda středočeské ČSSD

Středočeský kraj tento týden podá žalobu na společnost Mladá RP na vyklizení pozemků v bývalém vojenském výcvikovém prostoru Milovice. Rozhodla o tom Rada Středočeského kraje na jednání v pondělí 8. srpna. „Současně rada schválila, abychom jednali se společností Mladá RP, s. r. o., nájemcem nemovitostí ve vlastnictví kraje na území bývalého vojenského újezdu Milovice Mladá o narovnání vzájemných náležitostí. Jsme připraveni jednat s uvedenou společností o částce 19,5 milionu korun, což je adekvátní suma vyplývající z nájemní smlouvy, jež byla kraji zaplacena,“ vysvětlil na dnešní tiskové konferenci hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Pokud by si firma nárokovala částku vyšší než uvedených 19,5 milionu korun, musí radu přesvědčit konkrétním vyúčtováním vynaložených nákladů o oprávněnosti svého požadavku. „Žádné vyčíslení nákladů na demolice budov na území bývalého vojenského výcvikového prostoru Milovice-Mladá jsme dosud nedostali. Rada vyslovila souhlas pouze s jednáním o narovnání. V žádném případě neschválila samotné uzavření dohody o narovnání,“ upozornil středočeský hejtman. „Vedle žaloby na vyklizení pozemků se také odvoláme proti předběžnému opatření, kterým nám chce společnost Mladá RP zabránit nakládat s krajským majetkem,“ dodal.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…