Hejtman Půta: Hledáme výjimečné osobnosti Libereckého kraje

26.03.2018 9:06

Pocta hejtmana Libereckého kraje je každoročně udělována osobnostem, které se celoživotní prací nebo významným skutkem zasloužily o dobré jméno či rozvoj Libereckého kraje. Také letos budou tito výjimeční lidé oceněni a již tradičně je může nominovat i veřejnost. Návrhy jsou přijímány do 29. června 2018.

Hejtman Půta: Hledáme výjimečné osobnosti Libereckého kraje
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK)

„Pokud víte o někom, kdo si podle Vašeho názoru zaslouží být oceněn nejen za přínos našemu kraji, mimořádný skutek, ale třeba i sportovní reprezentaci, zašlete nám prosím návrh. To, co dělá osobnost významnou, ona sama mnohdy považuje za samozřejmé, normální, nijak zvláštní. Někdy ale bývá příliš skromná, a tak je prostě potřeba, aby byl její skutek ostatními připomenut, vyzdvižen. Budu moc rád, když nám takové osobnosti pomůžete najít,“ vyzývá hejtman Martin Půta a připomíná, že osobnosti kraje na udělení Pocty nominuje veřejnost od roku 2013.

Podrobné informace včetně formuláře, který je třeba vyplnit, jsou zveřejněny ZDE.

Všechny správně podané návrhy budou předloženy pracovní skupině složené jak ze zástupců zastupitelských klubů, tak ze zástupců organizací spjatých s Libereckým krajem. Ta následně navrhne finální seznam osobností.

Ocenění ve formě listiny Pocta hejtmana a zlatého Hejtmanského dukátu jim bude předáno během slavnostního večera 29. října 2018 u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu.

Od roku 2006, kdy byly Pocty hejtmana uděleny poprvé, získalo ocenění 73 osobností. V loňském roce Poctu hejtmana Libereckého kraje obdrželi prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs (za celoživotní přínos v oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání), JUDr. František Novosad (za celoživotní přínos v oblasti zachování tradičního řemesla v regionu), Vlastimil Pospíchal (za celoživotní přínos v oblasti sklářství), Sergej Solovjev (za celoživotní přínos v oblasti boje za svobodu), Ervín Šolc (za celoživotní přínos v oblasti česko-německé spolupráce), MUDr. Vladimír Zikmund, CSc. (za celoživotní přínos v oblasti vědy, výzkumu a lékařství) a in memoriam Ladislav Bareš (za celoživotní přínos v oblasti hudby).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).