Hejtman Půta: Kraj podporuje investice do páteřních nemocnic dlouhodobě

06.06.2018 15:05

Páteřní nemocnice v Libereckém kraji dostanou příspěvek na investice

Hejtman Půta: Kraj podporuje investice do páteřních nemocnic dlouhodobě
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

Zastupitelstvo Libereckého kraje na svém zasedání dne 29. května podpořilo návrh Rady Libereckého kraje o rozdělení 44 milionů do nemocnic na investice. Tato celková částka podpoří páteřní nemocnice z hlediska investic.

Částka 44 milionů bude rozdělena následujícím způsobem:
25.000.000 Kč Krajské nemocnici Liberec, a. s.
9.000.000 Kč Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a. s.
7.600.000 Kč Statutárnímu městu Jablonec nad Nisou
2.400.000 Kč MMN, a. s.

Tyto finanční prostředky jsou určené na investice v nemocnicích. Nyní budou sepsány smlouvy. Tok peněz bude přísně sledován.

„Způsob financování českého zdravotnictví bohužel zcela rezignoval na zdravotní pojištění jako zdroj příjmů pro fungování zdravotnictví. Také proto musí vlastníci nemocnicí podporovat obnovu přístrojů a další nutné investice do nemocnic ze svých rozpočtů. Liberecký kraj podporuje investice do páteřních nemocnic dlouhodobě. Schválených 44 milionů korun podpoří investice nejenom v krajských ale také v městských nemocnicích. Pro program podpory v příštích letech vytvoříme na základě zkušenosti z letošního roku a velké diskuze nad rozdělením podpory jasná pravidla, která se osvědčila v rámci dotačního fondu Libereckého kraje,“ upřesnil hejtman Martin Půta.

„Liberecký kraj vlastní nemocnici v České Lípě a většinově i libereckou, a tak samozřejmě většina peněz jde do našich nemocnic. Poděkování patří i zastupitelstvům měst Liberec a Turnov, která odsouhlasila poměrnou částku pro Krajskou nemocnici v Liberci. Komplikovanou ekonomickou situaci ve zdravotnictví bohužel musíme pomáhat řešit, chybí systémová opatření ze strany ministerstva a pojišťoven,“ uzavřel Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…