Hejtman Půta: Není možné rozhodovat na poslední chvíli

06.12.2021 17:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k chaotické situaci v školství Libereckého kraje

Hejtman Půta: Není možné rozhodovat na poslední chvíli
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN)

Podle informací od starostů vládne v celé řadě škol v našem kraji kvůli vysokému počtu dětí a zaměstnanců škol, kteří jsou pozitivně testováni na koronavirus, chaos. Část tříd je v karanténě, v části se učí kombinovaně a ředitelé jsou nejvíc zavaleni trasováním a předáváním informací od hygienických stanic rodičům.

Prodloužení prázdnin by pomohlo i dopravcům, kteří dnes upozornili na hrozící kolaps v autobusové obslužnosti kvůli vysokému počtu řidičů v izolaci nebo v karanténách a žádají zavedení prázdninového režimu alespoň pro období od 20. prosince do 2. ledna.

S budoucím ministrem školství Petr Gazdík jsem o této věci již mluvil, z časového hlediska bude ale nutné, aby o případném prodloužení vánočních prázdnin rozhodl ještě stávající ministr Robert Plaga. Není možné nechávat rodiče i děti v nejistotě a rozhodovat o věcech na poslední chvíli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…