Hejtman Schiller: Den české státnosti se slavil i v Drážďanech

02.10.2022 17:14 | Tisková zpráva

V Drážďanech se uskutečnila slavnostní recepce u příležitosti Dni české státnosti. Pořádal ji Generální konzulát ČR v Drážďanech ve spolupráci s Ústeckým krajem.

Hejtman Schiller: Den české státnosti se slavil i v Drážďanech
Foto: Daniela Černá
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

Akce se zúčastnili představitelé německých a českých orgánů státní správy i samosprávy, podnikatelské sféry, mezinárodních organizací a další významní hosté. Všechny hosty osobně přivítali generální konzulka ČR v Drážďanech Markéta Meissnerová a hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

„Den české státnosti je jedním s nejvýznamnějších českých svátků. Je připomínkou naší mnohaleté tradice. Svatý Václav se stal ochráncem českého národa a symbolem svébytnosti i národní identity. Byl to ale stále jen člověk z masa a kostí, který řešil podobné problémy jako my,“ řekl v úvodu hejtman Jan Schiller, který ve své řeči vyzdvihl také dobré sousedské česko-německé vztahy.

Na recepci byly prezentovány regionální potraviny Ústeckého kraje i ústecký region. Na přípravě občerstvení z regionálních produktů se podíleli žáci z Hotelové školy v Teplicích. Hosté ochutnali také víno z Vinařství sv. Tomáše v Malých Žernosekách či Hazmburský mošt. O hudební doprovod se postarala teplická konzervatoř, která zahrála také českou i německou státní hymnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.