Hejtman Schiller: Situaci kolem počasí a silného větru sledujeme i na území našeho regionu

25.06.2021 18:49

Vedení Ústeckého kraje deklaruje připravenost poskytnout pomoc jižní Moravě zasažené ničivým tornádem. O konkrétní humanitární či finanční pomoci bude jednat hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller v rámci Rady Asociace krajů ČR se svým kolegou hejtmanem Jihomoravského kraje Janem Grolichem.

Hejtman Schiller: Situaci kolem počasí a silného větru sledujeme i na území našeho regionu
Foto: Facebook
Popisek: Jan Schiller

Oddělení krizového řízení Krajského úřadu Ústeckého kraje monitoruje situaci ohledně povětrnostních podmínek na území našeho regionu a komunikuje se starosty obcí, které zasáhl silný vítr a způsobil různé škody.

Nejvíce zasaženou oblastí na území Ústeckého kraje je jeho jižní část na Podbořansku v okrese Louny. Silný vítr v některých obcích poničil střechy a způsobil další hmotné škody. Situaci nejen v této oblasti nadále aktivně sleduje oddělení krizového řízení Krajského úřadu Ústeckého kraje, které je připraveno poskytnout metodickou pomoc i spolupráci všem starostům obcí na území našeho regionu.

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller deklaroval ochotu a připravenost poskytnout pomoc rovněž Jihomoravskému kraji zasaženému ničivým tornádem: „Je potřeba být v tuto chvíli solidární a poskytnout nějakou formu humanitární i finanční pomoci. V rámci Rady Asociace krajů spolu s ostatními kolegy hejtmany aktivně komunikujeme a za Ústecký kraj mohu slíbit, že jsme připraveni Jihomoravskému kraji pomoci. Situaci ohledně počasí a silného větru samozřejmě sledujeme i na území našeho regionu a jsme připraveni v případě potřeby poskytnout spolupráci starostům všech obcí v Ústeckém kraji.“

„Ihned příští týden na schůzi Rady Ústeckého kraje projednáme uvolnění finančních prostředků pro postižené obce v našem regionu, ale i v regionu jihomoravském. Z fondu pro mimořádné události plánujeme uvolnit celkem 2 miliony korun. Milion pro naše obce, milion pro obce na jižní Moravě. Také jednáme o možném rychlém poskytnutí 5 montovaných domů v celkové hodnotě 10 milionů korun,“ doplnil informace hejtman Schiller.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …