Hejtman Schrek: Dvě sanitky z Vysočiny už zasahují na Zakarpatí

08.12.2021 5:34 | Tisková zpráva

Dva sanitní vozy darované Krajem Vysočina partnerskému regionu Zakarpatská oblast Ukrajiny už slouží v Krajské infekční nemocnici v Užhorodu a v Nemocnici v Jasini.

Hejtman Schrek: Dvě sanitky z Vysočiny už zasahují na Zakarpatí
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

„Jedná se o sanitky vyřazené, ale v dobrém technickém stavu, rok pořízení 2010 a 2012. Podle informací z partnerského regionu byly oba vozy okamžitě po víkendovém předání zařazeny do užívání,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Humanitární dar partnerskému regionu doplnily dále počítače darované Krajským ředitelstvím Policie ČR kraje Vysočina a městem Chotěboř, Kraj Vysočina a společnost Požární bezpečnost věnovaly zásahové obleky, rukavice a obuv.

Během víkendu sanitky zdolaly zhruba tisíc kilometrů mezi Jihlavou a Zakarpatím. V Užhorodu bude sanitní vůz sloužit v nemocnici s krajskou působností, která je aktuálně extrémně vytížena covidovými pacienty.

Druhá sanitka bude umístěna do Nemocnice v Jasini, která pokrývá svou činností celou východní část Zakarpatí. Jedná se o výše položenou horskou oblast a zároveň nejchudší oblast regionu. V této části Zakarpatí zahájil Kraj Vysočina před více než 14 lety partnerskou spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…