Hejtman Šimek: Dotace pro vodní záchranáře byla navýšena o půl milionu

25.02.2017 21:12

Dotace pro jednotlivé vodní záchranné služby na jižní Moravě v celkové výši 2,5 milionu korun schválilo za svém zasedání ve čtvrtek 23. února 2017 Zastupitelstvo Jihomoravského kraje. V porovnání s uplynulým rokem byla částka navýšena o půl milionu korun.

Hejtman Šimek: Dotace pro vodní záchranáře byla navýšena o půl milionu
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

„V případě Vodní záchranné služby Brno-město jde například o rozšíření materiálního vybavení – mj. pořízení vleku pro člun, přívěsného vozíku či užitkového devítimístného vozu pro efektivní a účinné zásahy v rámci výjezdů. Provozní část dotace pro místní skupinu Vodní záchranné služby Českého červeného kříže Brno-střed bude využita například k opravě a udržování záchranných plavidel, nákupu pohonných hmot nebo pronájmu služebních buněk ATC Merkur Pasohlávky. Investiční část dotace poslouží k pořízení mola pro kotvení záchranných plavidel. Místní skupina Vodní záchranné služby Českého červeného kříže Blansko poskytnutou dotaci využije například k pořízení suchých neoprenových obleků, nafukovacích záchranných paddleboardů, oblečení nebo majáků na člun,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Tabulka se schválenými konkrétními dotacemi:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.