Hejtman Šimek: Jsme připraveni na případné další odběrové místo, a to ve Znojmě

23.03.2020 18:36

Krizový štáb COVID-19 z Jihomoravského kraje se sešel dnes v pondělí 23. 3. 2020 v dopoledních hodinách. Tématem jednání byly

Hejtman Šimek: Jsme připraveni na případné další odběrové místo, a to ve Znojmě
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

Osobní ochranné prostředky (OOP) – celkem je aktuálně v JMK k dispozici 125 tisíc respirátorů FFP2 a 320 tisíc ochranných roušek z centrální distribuce, část již byla distribuována o víkendu, dnes probíhá distribuce do ORP pro jejich potřebu i pro ambulance v regionu, do nemocnic, lékáren, sociálních služeb, hasičům, vytipovaná školská zařízení, dopravcům IDS JMK. Máme informace, že následovat budou během tohoto týdne další dodávky OOP (roušky, respirátory, ochranné obleky a brýle). 

Tyto prostředky budou dle aktuální potřeby IHNED rozděleny.

Kraj se snaží po své linii zabezpečit další OOP pro region.

Nařízení MZ ČR, jaké a kterým profesím budou ochranné prostředky budou přidělovány (FFP 3 pouze pro infekční oddělení v nemocnicích a záchranku); dále doporučení na rozumné hospodaření s OOP v nemocnicích.

Hasičský záchranný sbor je personálně a technicky připraven posílit a zabezpečit distribuci OOP

Zřízení nového odběrového místa u Nemocnice Břeclav - jsme připraveni na případné další místo, a to ve Znojmě. Hasiči zajišťují technickou podporu a personál k odběru zajistí místní krajské nemocnice.

Nemocnice Břeclav se připravuje na znovuotevření oddělení ARO, mělo by být připraveno na konci tohoto týdne.

Od dnešního dne přechází IDS JMK na režim „velkých prázdnin“, dále probíhají další jednání o případných dalších opatřeních.

Dále probíhá komunikace a příprava krajských nemocnic na přísun nakažených pacientů – lůžka

Šité látkové roušky z různých dobrovolnických a soukromých iniciativ jsou průběžně distribuovány zejména do sociálních služeb. Jednáme o nákupu nanovláken, abychom mohli využít šicí kapacity ND, našich odborných škol, popřípadě dalších iniciativ.

S účinností od 21. března došlo z pokynu Hygienické stanice Hlavního města Prahy ke sjednocení postupu všech krajských hygienických stanic v poskytování informací o COVID-19 pro média veřejnost.  Zveřejňují se jen níže uvedené informace. S ohledem na platné právní předpisy v oblasti ochrany osobních údajů není možné sdělovat žádné další bližší podrobnosti. Tyto informace má k dispozici i krizový štáb kraje a není oprávněn je poskytovat dalším osobám. (Informace za JMK najdete ZDE  a nebo ZDE.)

1. Celkový počet osob s prokázanou nákazou COVID-19 za příslušný kraj (počet potvrzených případů za kraj), lze uvést členění celkového počtu dle pohlaví a věkových skupin ve formě tabulky (věkové skupiny dle
databáze COVID-19 v ISIN).

2. Celkový počet platných karantén vydaných KHS za příslušný kraj

3. Celkový počet osob indikovaných KHS k testování za příslušný kraj

4. Celkový počet pozitivních případů v jednotlivých okresech příslušného kraje

5. Zveřejněná data aktualizovat po zveřejnění dat za ČR, tedy po 9:00 a po 18:00.

6. Do informace pro veřejnost uvádět odkaz ZDE

Další jednání krizového štábu je naplánováno na středu tohoto týdne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…