Hejtman Šimek: Pomůžeme cizincům prostřednictvím jazykových kurzů

25.04.2017 9:40

Na jižní Moravě legálně žije na 44 tisíc cizinců. Více než polovinu tvoří občané Evropské unie, kteří zde žijí, studují, pracují a přispívají k rozvoji našeho regionu. Jejich poptávka po studiu českého jazyka se rok od roku zvyšuje.

Hejtman Šimek: Pomůžeme cizincům prostřednictvím jazykových kurzů
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

„Jihomoravský kraj je po Praze a Středočeském kraji třetím místem s nejvyšším počtem žijících cizinců. Jsou to lidé, kteří zde pracují a mají zájem na soužití s místní společností a jejich podpora je dlouhodobou prioritou Jihomoravského kraje. Rozhodli jsme se pomoci těmto lidem prostřednictvím jazykových kurzů a odborného poradenství a v rozpočtu Jihomoravského kraje jsme na tyto aktivity vyčlenili 1 milion korun,“ uvedl Bohumil Šimek, hejtman Jihomoravského kraje.

Výuka českého jazyka se uskuteční 16krát ve formě prezenčního jazykového kurzu v rozsahu 75 hodin a také 4 online jazykových kurzů. Poptávka po výuce češtiny a odborném poradenství vzešla ve většině případů od zaměstnanců nadnárodních korporací, výzkumně-vzdělávacích institucí a univerzit. Zároveň bude probíhat odborné poradenství zaměřené na konzultace v oblastech souvisejících s pobytem občanů EU na území České republiky (např. oficiální doklady v souvislosti s pobytem a prací v ČR, ubytování a bydlení, zdravotní péče, pracovní příležitosti, sociální a zdravotní pojištění, řidičské průkazy, finanční a daňové záležitosti). Odborné poradenství bude možné telefonicky nebo osobně po předchozím sjednání termínu schůzky a také formou terénní práce (tzv. doprovodů). 

Obě aktivity se budou provozovány od května do konce roku 2017 v prostorách Vyšší odborné školy zdravotnické v Brně v ulici Kounicova. Více informací se zájemci dozví na telefonním čísle +420 725 073 470 nebo na e-mailu: hercikova.lenka@kr-jihomoravsky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…