Hejtman Šimek: Prám byl dodaný včetně základního vybavení pro záchranu osob

08.08.2020 17:30

Nový moderní člun, díky němuž budou moci policisté efektivně vykonávat dohled na vodní hladině i přilehlých plážích nádrže Nové Mlýny, mají nyní k dispozici příslušníci z Obvodního oddělení v Pohořelicích.

Hejtman Šimek: Prám byl dodaný včetně základního vybavení pro záchranu osob
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

Pracovní prám PIONER MULTI III s vlastním pohonem v hodnotě 877 tisíc korun policistům oficiálně předal ve čtvrtek 6. srpna 2020 v areálu Yachtklubu Pasohlávky na Nových Mlýnech hejtman Bohumil Šimek. Plavidlo bylo pořízeno z daru Jihomoravského kraje.

Přes pět metrů dlouhý a dva metry široký pracovní prám, který má nosnost téměř jednu tunu a jehož posádku může tvořit až osm osob, však nemusí sloužit jen na novomlýnských nádržích. „Parametry plavidla byly zvoleny tak, aby mohlo být v případě potřeby využito při nenadálých povodních na celém teritoriu Jihomoravského kraje. Prám byl dodaný včetně základního vybavení pro záchranu osob,“ přidal podrobnosti hejtman Bohumil Šimek. V současnosti tak policisté v kraji disponují dvěma kusy pracovních prámů tohoto typu.

Plavidlo bylo pořízeno z loňského finančního daru Jihomoravského kraje v celkové výši 9 milionů korun. Z uvedeného daru byly pořízeny již dříve i další prostředky určené pro výkon služby policistů na území Jihomoravského kraje a pro podporu činnosti všech složek Integrovaného záchranného systému (IZS) v kraji. Jde konkrétně o vozidlo pro potřeby do těžko přístupného terénu zejména pro pátrací akce, náhradní mobilní zdroj elektrické energie (centrálu) nebo například techniku pro provádění expertíz v rámci laboratoří daktyloskopie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…