Hejtman Šimek: Schválili jsme nákup voucherů do brněnských divadel

27.06.2020 14:09

Jihomoravský kraj uspořádá ve středu 1. července 2020 ve VIDA! science centru v Brně zábavné odpoledne s koncertem nazvaným „Pomáhat není věda“. Akce je oficiálním startem projektu Chytré prázdniny a zároveň symbolickým poděkováním všem, kdo v době koronavirové na jižní Moravě pracovali ve ztížených podmínkách nebo nezištně a obětavě pomáhali.

Hejtman Šimek: Schválili jsme nákup voucherů do brněnských divadel
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

Od 17 hodin bude VIDA! k dispozici pozvaným hostům z řad zdravotníků, hygieniků, záchranářů a pečovatelů, policistů a hasičů, kteří byli v uplynulých měsících takzvaně v první linii. Pozvaným hostům a jejich dětem budou k dispozici všechny expozice, doprovodný program s překvapením v podobě desetimetrové makety planety Země a živého koncertu třicetičlenného orchestru Moravia Brass Band. S ohledem na to, že kapacita VIDA! je omezená na počet cca 800 hostů, koncert se bude živě přenášet na youtube a na frekvencích Českého rozhlasu Brno. Přímý přenos začíná v 19.30 na frekvenci 106,5 FM a stream na facebookové stránce Jihomoravského kraje nebo přímo na youtubovém kanálu „Koncerty Českého rozhlasu“. Spolupořadateli celé akce jsou VIDA! science centrum, Hvězdárna Brno a Český rozhlas Brno, Visualove a Moravia Brass Band.

„Poděkování Jihomoravského kraje má několik rovin. Jednak jsme minulý týden schválili nákup voucherů do brněnských divadel. Obdarujeme jimi naše zdravotníky, záchranáře, pečovatele, hasiče, policisty a hygieniky a zároveň tím podpoříme tyto kulturní instituce. A příští středu jsme pozvali do VIDA! science centra ty, kdo byli nejvíce zatíženi v těch náročných uplynulých měsících. Všichni, kdo si naše poděkování bezesporu zaslouží, se ale na tuto akci nevejdou, a proto jsme se rozhodli přenášet koncert živě tak, aby si ho mohlo užít co nejvíce lidí na jižní Moravě. Těch, kdo nějakým způsobem pomáhali, je mnoho a já bych je rád tímto pozval k poslechu nebo streamu celého koncertu. Věřím, že je potěší,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Anketa

Má smysl existence Senátu Parlamentu ČR?

4%
96%
hlasovalo: 18554 lidí

„Jsme rádi, že můžeme být hostiteli této jedinečné akce. Během karantény jsme se starali o děti pracovníků z řad potřebných profesí a máme radost, že nyní můžeme přivítat i jejich rodiče. V průběhu večera si mohou užít jak naši vnitřní expozici, tak hravou vědu pod širým nebem ve venkovní expozici. Připravili jsme také zajímavá stanoviště s pokusy. Věřím, že zážitků si hosté odnesou spoustu,“ řekl Lukáš Richter, ředitel VIDA! science centra.

„Tato akce je nejen skvělým propojením Chytrých prázdnin a poděkování, ale také dalším důkazem, že Jihomoravský kraj fandí vědě. Hvězdárna se jako jeden ze spolupořadatelů tohoto odpoledne postará o kvalitní videoprojekci a v rámci něho také poprvé představíme veřejnosti naši desetimetrovou Zemi v plné kráse, a ještě s malým překvapením. Srdečně všechny zvu na online přenos,“ dodal ředitel Hvězdárny Brno Jiří Dušek.

„Jak nejlépe mohou umělci poděkovat? Samozřejmě živým koncertem, a to pod vedením Chuheie Iwasakiho. Repertoár složený z filmové hudby je tematicky plný superhrdinů. Jsme velmi rádi, že se na tomto projektu pojí umění ruku v ruce s vědou a my jako zástupci nezávislé hudební scény můžeme být u toho. Všechny srdečně zveme na stream tohoto výjimečného koncertu,“ řekla Kristýna Ratajová, manažerka Moravia Brass Bandu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.