Hejtman Štěpán: Domovu seniorů v Úpici pomůžou zaměstnanci z krajských sociálních zařízení

10.09.2020 17:51

V krajském sídle včera zasedala bezpečnostní rada kraje. Hejtman Jiří Štěpán ji svolal z důvodu šíření nákazy covid-19 v soukromém domově pro seniory Beránek v Úpici na Trutnovsku. V sociálním zařízení jsou podle hygieniků aktuálně desítky nakažených. Kraj do zařízení vyšle na pomoc zaměstnance svých domovů pro seniory.

Hejtman Štěpán:  Domovu seniorů v Úpici pomůžou zaměstnanci z krajských sociálních zařízení
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Na bezpečnostní radě jsme probrali celkovou situaci nejen v rámci města Úpice, ale i širšího okolí. V úpickém domově seniorů vypomůžou zaměstnanci z našich sociálních zařízení – z Lampertic, Tmavého Dolu a Hajnic. Péče v zařízení je v tuto chvíli zajištěna. Vyžádali jsme si další doplňující informace od vedení tohoto zařízení, na jejichž základě budeme dále jednat,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Kraj potřebuje znát například informace o zdravotním stavu nakažených nebo jestli má zařízení izolované prostory. Prostřednictvím usnesení rady kraj už včera poskytl úpickému zařízení dar ochranných pomůcek ze svých zásob – 4000 kusů rukavic, 400 kusů ochranných obleků a 250 kusů respirátorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …