Hejtman Štěpán: Kraj nakoupil 80 tisíc litrů dezinfekce Anti-COVID

26.03.2020 16:47

Královéhradecký kraj na základě nabídky ministerstva průmyslu a obchodu objednal 80 tisíc litrů dezinfekce Anti-COVID. Dodá ji společnost Čepro. Dnes kraj začal dezinfekci distribuovat mezi obce s rozšířenou působností, školy, nemocnice i zařízení poskytující sociální služby.

Hejtman Štěpán: Kraj nakoupil 80 tisíc litrů dezinfekce Anti-COVID
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Ve středu 25. března jsme obdrželi první dodávku 18 tisíc z celkem 80 tisíc objednaných litrů dezinfekce. Děkuji krajskému hasičskému záchrannému sboru, který nám pomáhá zásilky dočasně uskladnit a dále distribuovat mezi obce, nemocnice, školy a další subjekty,“ řekl hejtman Jiří Štěpán s tím, že další část dodávky dezinfekce kraj očekává v pátek 27. března.

Za jeden litr dezinfekce kraj zaplatí 47 korun včetně DPH. Objem 80 tisíc litrů společnost Čepro dodá v 16 tisících pětilitrových kanystrech.

Královéhradecký kraj již přerozdělil 58 tisíc respirátorů a 164 tisíc ústenek ze státní dodávky. Vedle toho kraj zajistil z vlastních zdrojů 140 tisíc kusů ústenek, které rozdělil mezi své nemocnice, obce s rozšířenou působností, ale i praktické a zubní lékaře.

V současnosti kraj připravuje další nákup ústenek. „Jednáme se společností Medilab z Českého Meziříčí o další dodávce 150 tisíc kusů ústenek. Nákup bychom mohli uskutečnit v příštím týdnu,“ dodal hejtman Jiří Štěpán. Podle něj kraj stále jedná o nákupu 200 tisíců respirátorů z Číny. Před časem se stejný objem pokoušel zajistit z USA. Kvůli zákazu vývozu se ale tento obchod neuskutečnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.