Hejtman Štěpán: Nová technika pomůže dalšímu zdokonalení výuky

11.06.2018 8:39

Lesnická akademie převzala nové stroje za téměř 23 milionů korun.

Hejtman Štěpán: Nová technika pomůže dalšímu zdokonalení výuky
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Studentům i pedagogům České lesnické akademie Trutnov ode dneška pomáhají nové lesnické stroje za téměř 23 milionů. Škola má v učebnách také simulátory pro výuku harvestorových technologií.

Za účasti hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána, starosty města Trutnov Ivana Adamce, radního Václava Řehoře a zástupců školy dnes došlo v areálu Centra odborného vzdělávání v lesnictví k předání dvojice těžebně dopravních strojů značky John Deere do užívání České lesnické akademie Trutnov.

„Jsou to špičkové stroje pro vynikající školu. Českou lesnickou akademii považuji za velice významnou v rámci nejen kraje ale celé České republiky. Věřím, že nová technika pomůže k dalšímu zdokonalení výuky, vylepší možnosti pro studenty i pedagogy a dále pomůže k rozvoji akademie,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Slavnostní předání symbolicky uzavřelo první část rozsáhlého projektu s názvem „Pořízení vybavení a zkvalitnění teoretické a praktické výuky na ČLA Trutnov“ financovaného z Integrovaného regionálního operačního programu a krajské pokladny.

Harvestor a vyvážecí traktor v souhrnné hodnotě téměř 23 milionů korun představují další významný kvalitativní krok ve vybavení školy, která se výuce operátorů těchto strojů věnuje již od roku 2003.

Žáci učebního oboru Lesní mechanizátor a maturitního oboru Mechanizace a služby začnou stroje využívat od září 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…