Hejtman Štěpán: Nová technika pomůže dalšímu zdokonalení výuky

11.06.2018 8:39

Lesnická akademie převzala nové stroje za téměř 23 milionů korun.

Hejtman Štěpán: Nová technika pomůže dalšímu zdokonalení výuky
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Studentům i pedagogům České lesnické akademie Trutnov ode dneška pomáhají nové lesnické stroje za téměř 23 milionů. Škola má v učebnách také simulátory pro výuku harvestorových technologií.

Za účasti hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána, starosty města Trutnov Ivana Adamce, radního Václava Řehoře a zástupců školy dnes došlo v areálu Centra odborného vzdělávání v lesnictví k předání dvojice těžebně dopravních strojů značky John Deere do užívání České lesnické akademie Trutnov.

„Jsou to špičkové stroje pro vynikající školu. Českou lesnickou akademii považuji za velice významnou v rámci nejen kraje ale celé České republiky. Věřím, že nová technika pomůže k dalšímu zdokonalení výuky, vylepší možnosti pro studenty i pedagogy a dále pomůže k rozvoji akademie,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Slavnostní předání symbolicky uzavřelo první část rozsáhlého projektu s názvem „Pořízení vybavení a zkvalitnění teoretické a praktické výuky na ČLA Trutnov“ financovaného z Integrovaného regionálního operačního programu a krajské pokladny.

Harvestor a vyvážecí traktor v souhrnné hodnotě téměř 23 milionů korun představují další významný kvalitativní krok ve vybavení školy, která se výuce operátorů těchto strojů věnuje již od roku 2003.

Žáci učebního oboru Lesní mechanizátor a maturitního oboru Mechanizace a služby začnou stroje využívat od září 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Europoslanci si v Plzni připomněli výročí konce 2. světové války

14:07 ODS: Europoslanci si v Plzni připomněli výročí konce 2. světové války

Pokračujeme v kontaktní kampani po celé republice! Další zastávkou Alexandra Vondry, Veroniky Vrecio…