Hejtman Štěpán: Očekávám, že nemocnici v Rychnově ministerstvo podpoří

06.12.2018 22:42

Přestavbu, zachování provozu a v neposlední řadě i osamostatnění rychnovské nemocnice podporují starostové obcí na Rychnovsku. Během středečního setkání s vedením kvasinské automobilky, kterého se zúčastnil i hejtman Jiří Štěpán, diskutovali o dalším osudu nemocnice, pro kterou Královéhradecký kraj plánuje čtyřistamilionovou investici.

Hejtman Štěpán: Očekávám, že nemocnici v Rychnově ministerstvo podpoří
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Nechci, aby se jakkoli zpochybňovala potřebnost rekonstrukce rychnovské nemocnice. Tato investice je nezbytná a já udělám vše pro to, abychom postoupili od vizualizací k projektování,“ řekl přítomným starostům hejtman Jiří Štěpán.

„Potřebujeme nahnat roční skluz, potřebujeme vizi pro nemocnici a potřebujeme rozhýbat věci, na které kraj čeká a které měly být už dávno v chodu. Očekávám, že ministerstvo dostojí slibu a učiní kroky pro rozvoj rychnovské nemocnice,“ popsal hejtman Štěpán současný stav projektu na přestavbu nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, kterou má na základě vládního usnesení z velké části hradit stát.

Hejtman dále odpovídal na otázky v souvislosti s osamostatněním rychnovské nemocnice. Kraj například iniciuje vznik nadačního fondu, o kterém bude v pondělí 10. 12. jednat zastupitelstvo Rychnova nad Kněžnou. Starostové obcí na Rychnovsku tento projekt podpořili. Podporu vyjádřila také společnost Škoda Auto, a. s.

Královéhradecký kraj i nadále počítá s přístavbou a modernizací rychnovské nemocnice za 380 milionů korun. Hodlá zde vybudovat urgentní příjem a moderní operační sály. To zvýší kvalitu zdravotní péče pro spádovou oblast s minimálně 80 tisíci obyvatel. Krajské Centrum investic, rozvoje a inovací vyhotovilo projektový záměr a nyní čeká na výzvu ministerstva zdravotnictví, aby mohlo začít s přípravou projektové dokumentace.

Do spádové oblasti rychnovské nemocnice patří průmyslová zóna Solnice-Kvasiny, kam dojíždí za prací na 12 tisíc lidí. Z toho více jak 8,5 tisíce zaměstnává automobilka Škoda Auto, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.