Hejtman Štěpán: Titul Stavba roku Královéhradeckého kraje získaly Petrof gallery a Stezka korunami stromů

30.11.2018 22:41

Stezka korunami stromů v Krkonoších a Petrof gallery v Hradci Králové se odedneška pyšní titulem Stavba roku 2018 Královéhradeckého kraje. Porota udělila také tři čestná uznání. O titul se v letošním ročníku ucházelo 13 staveb.

Hejtman Štěpán: Titul Stavba roku Královéhradeckého kraje získaly Petrof gallery a Stezka korunami stromů
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Slavnostní vyhlášení výsledků již 15. ročníku krajské Stavby roku se konalo dnes dopoledne ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové.

„Pozoruhodné a originální svým architektonickým pojetím a technickým provedením, skvěle začleněné do okolního prostředí. To jsou stavby, které jsou přihlášené do soutěže. Těší mne, že jich v našem kraji každoročně vzniká tolik a věřím, že svým dílem k tomu přispívá také tato soutěž,“ říká hejtman Jiří Štěpán, který dnes předával ocenění.

Titul stavba roku získaly stavební úpravy stávající výrobní haly J v areálu firmy Petrof a Stezka korunami stromů Krkonoše. Čestné uznání získaly od odborné poroty novostavba objektu Přírodovědecké fakulty Univerzity Hradec Králové, revitalizovaná trať Trutnov – Teplice nad Metují a obecní úřad v Bělči nad Orlicí, který vznikl obnovou romantizující budovy z 19. století.

Do soutěže bylo letos přihlášeno 13 staveb. Vedle Královéhradeckého kraje je pořadatelem soutěže Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Česká komora architektů. Soutěž se poprvé konala v roce 2004.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…