Hejtman Suchánek: Hasiči dostanou peníze. Na techniku i na vzdělávání

04.01.2023 22:13

Dotační programy Olomouckého kraje počítají i na letošní rok s podporou sborů dobrovolných hasičů a jejich zásahových jednotek. Peníze budou moci čerpat nejen na svoji činnost, ale také na pořízení nové požární techniky.

Hejtman Suchánek: Hasiči dostanou peníze. Na techniku i na vzdělávání
Foto: STAN
Popisek: Josef Suchánek

„Dobrovolní hasiči patří mezi základní složky integrovaného záchranného systému a třeba na venkově jsou často důležitými hybateli kulturního a společenského dění. Proto je kraj podporuje a na jejich aktivity jim finančně přispívá,“ vysvětlil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Na letošní rok tak hejtmanství připravilo dva dotační programy, které dobrovolným hasičům pomohou. První za tři a půl miliónu korun myslí na činnost sborů a jejich akce, mezi které patří například odborná školení a vzdělávání, tábory pro děti nebo soutěže v požárním sportu.

Druhý dotační program pamatuje na obnovu a modernizaci požární techniky. „V tomto balíčku je 9,4 miliónu korun, které poslouží na pořízení hasičských aut, stříkaček nebo na opravu požární techniky a nákup vybavení,“ dodal hejtman Suchánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …