Hejtman Suchánek: O více než osm a půl milionu se podělí osmnáct institucí

09.07.2023 18:05 | Tisková zpráva

Olomoucký kraj rozhodl o rozdělení finanční podpory organizacím, jež poskytují některou z forem paliativní péče. Ta se zaměřuje na lidi, kteří jsou v poslední fázi života a trpí vážnou nebo nevyléčitelnou nemocí.

Hejtman Suchánek: O více než osm a půl milionu se podělí osmnáct institucí
Foto: STAN
Popisek: Josef Suchánek

„V rámci pěti dotačních titulů Programu na podporu poskytovatelů paliativní péče rozdělíme více než osm a půl miliónu korun. O tuto sumu se podělí celkem osmnáct institucí, mezi kterými jsou nemocnice, oblastní charity a další poskytovatelé zdravotních služeb,“ upřesnil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Zastupitelstvo Olomouckého kraje už v roce 2018 jako první v České republice schválilo krajskou Koncepci podpory rozvoje paliativní péče. Součástí tohoto dokumentu je, mimo jiné, také závazek každoroční finanční pobídky pro organizace, které paliativní péči na území kraje zajišťují.

„Žadatelé letos peníze využijí na pokrytí nákladů spojených s poskytováním služeb v oborech lůžkové i domácí paliativní péče a paliativní medicíny. Menší částky směřují také na vzdělávání lékařů a dalšího zdravotnického personálu,“ uvedl Dalibor Horák, náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…