Hejtman Vondrák: Anketou chceme nahlas poděkovat zdravotníkům a ocenit ty nejlepší

23.05.2022 15:45 | Tisková zpráva

Moravskoslezský kraj vyhlašuje sedmý ročník soutěže Moravskoslezská SESTRA. Oblíbená anketa zvyšuje prestiž ošetřovatelského povolání a přibližuje veřejnosti tuto náročnou a nepostradatelnou profesi.

Hejtman Vondrák: Anketou chceme nahlas poděkovat zdravotníkům a ocenit ty nejlepší
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Akce se i tentokrát koná pod záštitou ministra zdravotnictví, moravskoslezského hejtmana a prezidentky České asociace sester. „Anketu Moravskoslezská SESTRA 2022 pořádáme proto, abychom nahlas poděkovali všem zdravotníkům, kteří se starají a pečují o pacienty, a ocenili ty nejlepší. A také, abychom blíže představili veřejnosti tuto profesi, zvýšili její společenskou prestiž a vzbudili zájem mladých lidí o tuto práci. Hlavně v posledních dvou letech covidové pandemie jsme si více než kdy jindy uvědomili, jak náročná, důležitá a nepostradatelná je,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Odborná veřejnost i jednotlivá zdravotnická zařízení v Moravskoslezském kraji mohou své kandidáty nominovat od 23. května do 13. června 2022 v pěti kategoriích: Sestra u lůžka, ambulantní a domácí péče, paliativní a hospicová péče, porodní asistentka a ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. Odborná porota pak v každé kategorii z nominací vybere tři finalisty.

O vítězce či vítězi šesté kategorie – sestra veřejnosti pak rozhodnou obyvatelé regionu. Hlasovat pro svou favoritku z patnácti finalistek budou moci od 5. do 26. září 2022. Kdo získá nejvyšší počet hlasů, obdrží titul Sestra veřejnosti 2022.

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí

Výsledky soutěže budou vyhlášeny 6. října na slavnostním galavečeru v aule Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě.

Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer věří, že o soutěž bude stejně jako v minulých ročnících velký zájem. „Pořádáním ankety chceme zdravotníkům poděkovat za záchranu zdraví a jasně říct, že si jich opravdu vážíme. Dostat se do finále této ankety bych z profesního hlediska přirovnal ke sportovci, který jede závodit na vysněný turnaj,” řekl náměstek hejtmana Martin Gebauer.

Podrobnosti o anketě, přesná pravidla i nominační formuláře najdete na stránkách soutěže ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.