Hejtman Vondrák: Epidemiologická situace v kraji se může z minuty na minutu změnit

10.03.2020 13:49

Krajský úřad Moravskoslezského kraje situaci výskytu koronaviru aktivně monitoruje a je v úzkém kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí Moravskoslezského kraje. Krajský úřad operativně reaguje na všechna doporučení hygieniků i Bezpečnostní rady České republiky.

Hejtman Vondrák: Epidemiologická situace v kraji se může z minuty na minutu změnit
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO)

„Epidemiologická situace se v našem kraji může z minuty na minutu změnit. Dnes vydalo Ministerstvo zdravotnictví České republiky zákazy, které pomohou zmírnit šíření koronaviru. Nákaza se do Moravskoslezského kraje ještě nedostala, přesto je určitě na místě zrušit hromadné akce a uzavřít všechny školy a školská zařízení. Informace o těchto mimořádných nařízeních jsme zaslali ředitelům všech škol v regionu bez ohledu na zřizovatele, také vedením obcí a měst. Vedení škol zřizovaných Moravskoslezským krajem také obdrželo metodiku, jakým způsobem ovlivní nařízení pracovní povinnosti zaměstnanců škol,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák s tím, že se uzavření škol týká základních, vyšších odborných, středních a vysokých škol, ale také školních družin a základních uměleckých škol.

S účinností od dnešních 18 hodin jsou zrušené všechny kulturní, sportovní a společenské akce, kterých se účastní nad 100 osob. „Bezpečnost a zdraví lidí je v tuto chvíli nejdůležitější, všechny organizované akce jako plesy, besedy, poutě nebo například koncerty se v celé republice ruší. Kvůli ochraně před výskytem a šířením onemocnění jsme se rozhodli uzavřít také všechna krajská muzea. Zda muzea zpřístupníme běžným neorganizovaným návštěvám jednotlivců, rozhodne Bezpečnostní rada Moravskoslezského kraje na svém příštím jednání v pondělí 16. března,“ sdělil hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a doplnil, že je pro návštěvníky také uzavřeno také Těšínské divadlo, jehož je kraj zřizovatelem. Divadlo zastavilo předprodej a řeší způsob náhrady termínů jednotlivých představení.

Nadále platí zákaz návštěv v nemocnicích a pobytových sociálních zařízeních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…