Hejtman Vondrák: Náš region se pyšní spoustou jmen, která v sportovním světě něco znamenají

02.10.2021 9:15 | Tisková zpráva

Titul Sportovec roku Moravskoslezského kraje i letos putuje na led. Prestižní ocenění získal rodák z Frýdku-Místku Ondřej Palát, v současnosti nejúspěšnější český hráč v zámořské NHL.

Hejtman Vondrák: Náš region se pyšní spoustou jmen, která v sportovním světě něco znamenají
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Do Síně slávy byl uveden bývalý český hokejový trenér a československý hokejový útočník Vladimír Vůjtek. Na slavnostním galavečeru byli oceněni také sportovci a sportovní kluby posledního dvacetiletí.

„Náš region se může pyšnit spoustou jmen, která ve sportovním světě něco znamenají. Koneckonců to dokazují seznamy sportovců a sportovních klubů posledního dvacetiletí, které jsme v letošní anketě také ocenili a vyzdvihli jejich sportovní výkony. Baroš, Ujfaluši, Kvitová, Kubina, Ogrodníková, Moravec … Jsem rád, že jsme to mohli udělat na slavnostním galavečeru v Gongu v Dolních Vítkovicích. Loni to kvůli koronaviru nebylo možné. Celý loňský rok i část toho letošního byly kvůli koronavirové pandemii těžké pro všechny, pro sportovce dvojnásob. Ale opět se ukázalo, že sportovní svět má obrovskou sílu a umí překonávat překážky. Sportovci našli způsob, jak se dostat do formy, udržet si ji a vyhrávat závody a turnaje. Za skvělou reprezentaci kraje jim patří velký dík,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, který měl nad slavnostním oceňováním i letos záštitu.

Moravskoslezský kraj společně s partnery Moravskoslezskou krajskou organizací České unie sportu a Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje každoročně vyhodnocuje a oceňuje nejúspěšnější sportovce, kteří dosáhli vynikajícího nebo mimořádného sportovního výkonu nebo se o něj zasloužili v jednotlivých vyhlašovaných kategoriích a další významné a mimořádné sportovní aktivity spojené s šířením dobrého jména kraje. Letos se uskutečnil už 19. ročník ankety Sportovec Moravskoslezského kraje, tentokrát s podtitulem Sportovec dvacetiletí. Slavnostní ceremoniál se tradičně uskutečnil v Multifunkční aule GONG v Dolních Vítkovicích.

„Akce Sportovec roku, která měla letos podtitul Sportovec dvacetiletí, je velkým sportovním svátkem v našem kraji. Jejím smyslem není pouze upozornit na výjimečné osobnosti či týmy. Chceme také k aktivnímu pohybu motivovat děti i dospělé. Jednou z kategorií je i Síň slávy moravskoslezského sportu. Letos se do společnosti Ivana Lendla, Jiřího Rašky, manželů Zátopkových, Vernera Ličky nebo Taťány Netoličkové připojil i bývalý český hokejový trenér a československý hokejový útočník Vladimír Vůjtek. Věřím, že i po vzoru těchto sportovních legend a sportovních ikon posledního dvacetiletí se mladí lidé naučí v běžném životě nejen vyhrávat, ale i zvládat prohry a jít dál. A že je k tomu bude motivovat obrovská vůle a vytrvalost, se kterou do všech závodů jdou ocenění sportovci,“ řekl náměstek moravskoslezského hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Výsledky 19. ročníku ankety Sportovec Moravskoslezského kraje - SPORTOVEC DVACETILETÍ

Za rok 2020

  • Cena hejtmana - Sportovec roku: hokejista Ondřej Palát
  • Síň slávy: hokejista Vladimír Vůjtek

Za období 2000 - 2020

Jednotlivci:

tabulka

Družstva dvacetiletí:

tabulka

Handicapovaní sportovci dvacetiletí:

tabulka

Sportovní stavby dvacetiletí:

tabulka

Sportovní akce dvacetiletí:

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…