Hejtman Vondrák: Seninoři mají v Budišově nad Budišovkou více míst

18.12.2018 4:33

Domov Letokruhy v Budišově nad Budišovkou je po rozsáhlé rekonstrukci. Její součástí byla i přístavba, díky které se zvýšila kapacita domova z původních 45 na 60 míst.

Hejtman Vondrák: Seninoři mají v Budišově nad Budišovkou více míst
Foto: Daniela Černá
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Náklady na veškeré práce v domově se zvláštním režimem byly zhruba 74 milionů korun. Z krajského rozpočtu šlo 27 milionů, zbytek financovalo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.

„Slíbili jsme, že budeme soudržnější kraj. Revitalizace Domova Letokruhy je jedním z důkazů, že slovo držíme. Kromě navýšení kapacity domova je pro nás důležité, že se podařilo babičkám a dědečkům vytvořit komfortní prostředí, ve kterém jim bude příjemně. Vyspělost společnosti se dá posuzovat podle toho, jak se stará o potřebné. V této optice jsem hrdý na to, že jsme v krajském rozpočtu na příští rok opět navýšili prostředky pro sociální oblast,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, který se slavnostního otevření v domova v Budišově nad Budišovkou zúčastnil.

„Technický stav domova před rekonstrukcí byl zcela nevyhovující potřebám jeho uživatelů. Chyběly například bezbariérové vstupy do jednotlivých prostor, také bylo zastaralé vybavení domova. Revitalizace budovy Domova Letokruhy odstartovala v roce 2015, samotná realizace stavby začala v roce 2017 a trvala 15 měsíců. Z krajské kasy jsme na projekt vyčlenili 27 milionů korun, zbytek zaplatil stát,“ řekl náměstek hejtmana kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania a doplnil, že revitalizace domova celkově stála zhruba 74 milionů.

„Teď bude seniorům sloužit moderní zařízení, které vychází z jejich individuálních potřeb. V původní budově došlo k dispozičním úpravám, které provozně i stavebně navazují na nově vybudovanou přístavbu. Obyvatelé domova mají nově k dispozici bezbariérově přístupnou terasu na střeše nové přístavby, která zahrnuje také prosklenou zimní zahradu. V domově vzniklo celkem pět komunit s vlastním obývacím pokojem, kuchyňským koutem a dostatečným počtem hygienického zázemí. Jsem přesvědčený, že si všechny změny budou babičky a dědečkové pochvalovat,“ uzavřel náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…